Startup financiering is tevens het fundament voor succes vandaag & morgen.

May 21, 2017

Startup financiering is voor veel start-ups een grote drempel, maar als je rekening houdt met de volgende kritieke succesfactoren dan is de drempel weggenomen. 

 

 

 

Investeerders komen in vele vormen van enthousiast, samenwerkend tot kritisch. 

Ook zijn er vele vormen van start-up financiering en sterk afhankelijk van het vereiste werkkapitaal voor de eerste fase . 

 

Vele start-ups vallen in de categorie van 25,000- 150,000 euro, technologische en biomedisch meer dan 250,000 euro tot een 1 miljoen +. 

 

Gelukkig zijn er voor de eerste en de tweede categorie inmiddels een heel ecosysteem van fondsen, competities, netwerken waar de startup financiering opgehaald kan worden.  Op jaarbasis zijn er ca. 10 relevante competities waar je aan kan deelnemen van diverse organisaties, altijd een goede marketing om aan minstens aan een deel te nemen. 

 

Op basis van onze ervaring adviseren wij om naast de inspanningen voor kapitaal door middel van pitch events, informals, angels en fondsen ook tijd te investeren in je marketing, communicatie en pr. 

 

STERKERE ONDERHANDELINGSPOSITIE

Crowdfunding biedt daarvoor een geschikte oplossing, want een succesvolle crowdfunding campagne toont aan investeerders de haalbaarheid en tractie voor het nieuwe product/ dienst en geeft jouw startup een grotere kans op financiering. 

Tevens biedt crowdfunding dan ook direct de gelegenheid om meer te onderhandelen wat leidt tot een mindere verwatering van jouw equity/aandelen.

 

Vervolgens biedt jouw crowd die in de eerste ronde hebben meegefinancierd jouw een continue klankbord voor het testen, ontwikkelen en verkopen ( resellen) van jouw product of dienst. Ook is het niet verstandig om je als startup teveel financiele verplichtingen op je hals te halen, dat kan verlammend  werken, dus een pre- sales campagne (voorverkoop) is een betere manier. 

 

SUCCESVOLLE CROWDFUNDING 

Een succesvolle crowdfunding campagne vergt een investering in jouw positionering, markt, marketing, communicatie en activeren van minimaal 7 marketingkanalen voor attentie en actie. 90% van het succes van een crowdfunding campagne komt door de voorbereiding en werk dat je voor de lancering van de campagne hebt gedaan. 

 

CROWDFUNDING STAAT AAN DE VOORAVOND VAN DE VOLGENDE GROEIFASE  

Het succes van de vele crowdfunding campagnes zorgt ervoor dat steeds meer starters en ondernemers overwegen om crowdfunding als financiering middel in te zetten. Maar velen beseffen niet wat er voor moet worden gedaan, en dat het echte samenwerking vereist, een

'crowdfunding agency'  kan het niet allemaal alleen, en dat moet een ' agency'  ook niet willen want het hele leerproces en bewustwordingsproces om echt te kiezen voor crowdfunding is essentieel. zonder dat kan je beter voor andere vormen van financiering kiezen.   

 

GRATIS EBOOK " SUCCESVOL CROWDFUNDEN" 

Om onze kennis en ervaring met velen te delen, en de geinteresseerden in crowdfunding een goed inzicht te geven in de kracht, waarde en werkwijze van crowdfunding, zijn wij een Ebook " Succesvol crowdfunden" aan het schrijven. 

Meld je aan op de website zodat jij het Ebook zodra het klaar is ook ontvangt. 

 

TRAINING CROWDFUNDING & REGIONALE CROWDFUNDING PROGRAMMA'S

Kijk tevens op onze website voor de trainingen waar je tegen een relatief kleine vergoeding aan kan deelnemen, en de regionale crowdfunding programma' s inclusief deelname aan vier korte video (radio/.TV) reportages over jouw startup en de crowdfunding campagne. 

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE: voor meer informatie.,  

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon
  • Twitter App Icon

© 2016 door Toekomst van Nederland. Kalmoesplein 73, 5643 LM Eindhoven

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now